Головна | Реєстрація | Вхід
Кулінарні рецепти
Меню сайта
Категорії рецептів
Салати [57]
Великодні рецепти [3]
Перші страви [10]
Другі страви та холодні закуски [21]
Безалкогольні напої [4]
Алкогольні напої [3]
Десерти та випічки [44]
Все інше [0]
Корисні поради [3]
Цікаві статті [3]
Господареві на замітку [1]
Закрутки [5]
Соуси та заправки [5]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 36
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Пошук
Друзі сайту
  • Твори, реферати, курсові!!
  • Реклама
    Головна » Статті » Десерти та випічки

    Домашній рулет з маком

    Інгредієнти:

    Борошно пшеничне - 0,5 кг
    Вода (тепла (можна навпіл з молоком) приблизно склянку , залежить від борошна)
    Дріжджі сухі - 6 г
    Яйце (одне для тіста , друге для змащення вироби) - 2 шт
    Цукор - 12 ст. л .
    Сіль ( щіпка )
    Масло вершковe (або маргарин ) - 50 г
    Мак (стакан на 200 грам ) - 1 скл.
    Цедра лимона (одного )
    Молоко ( кілька столових ложок)
    Кардамон (або інші спеції - для посипання )

    Спосіб приготування:

    1. 0,5 пакетика сухих дріжджів, щоб прискорити процес, залити теплою водою приблизно 1:5 і, не перемішуючи, залишити на 10 хвилин .
    2. Тим часом борошно просіяти, додати цукор за смаком, одну дрібку солі.
    3. На слабкому вогні розтопити масло або маргарин.
    4. Тепер все змішуємо: суміш борошна з цукром і сіллю, одне куряче яйце, дріжджі і масло.
    5. Додати теплу воду (можна навпіл з молоком, як я вже згадувалось вище. Скільки забере борошно. І вимішуємо круте тісто. Тісто має бути еластичним і не прилипати до рук.
    6. Ставимо його в мисочку побільше.
    7. Накриваємо чистим рушничком або серветкою і відправляємо його кудись вище в тепле містечко на годину- півтора.
    8. Тим часом готуємо мак: розтерти його в кавомолці, потім ошпарити окропом (повинна утворитися рідкувата кашка), додаємо приблизно 4 ст. ложки цукру (це справа смаку) і на маленькому вогні, не допускаючи кипіння, випаровуємо зайву рідину. Тоді мак стає м'якше і ароматніше. Остуджуємо, додаємо терту цедру одного лимона.
    9. Коли тісто збільшилося приблизно в 2 рази, знімаємо його, ще разок треба б перемісити, і починаємо розгортати, надаючи йому форму прямокутника, товщиною приблизно з 0,5 см.
    10. Коли ми отримали наш прямокутник, викладаємо зверху мак і рівномірно його розподіляємо по тісту, звертаємо в рулет.
    11. Деко застилає промасленим папером для випічки, викладаємо на нього рулет, залишаємо в теплому місці ще приблизно на півгодинки, знову даємо трохи "підрости". Потім змащуємо зверху добре збитим яйцем, посипаємо товченим кардамоном (приблизно 6-8 зерняток). Можна використовувати також корицю, гвоздику або інші спеції. Відправляємо рулет в духовку при температурі приблизно 220 град. Випікаємо близько години.

    Категорія: Десерти та випічки | Додав: slav4uk (11.04.2014)
    Переглядів: 573 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *: