Налити у каструлю 2 склянки молока й підігріти його так, щоб було не гарячим а теплим. У теплому молоці розчинити дріжджі. У молоко з дріжджіми додати цукор, сіль, 2 яйця, 3 столові ложки оліїї та все ретельно розмішати. Утворену суміш вилити у миску з борошном і добре вимішати дерев"яною ложкою чи лопаткою. Накрити миску чистим рушником і поставити у тепле місце. Через 2 години тісто підійде. Як слід вимішати його і знову поставити у тепле місце. Коли тісто підійде вдруге, можна робити пироги, пиріжки, ватрушки. Якщо тісто замішують за всіма правилами, то воно відходить через 2,5-3 год. Пропорцій потрібно дотримуватися точно: на 1 кг борошна - 2 склянки молока, 1/3 пачка дріжджів, 2 яйця, 3 столових ложки олії або топленого жиру, 1 столову ложку цукру та 1 чайну ложку солі.
|