Головна | Реєстрація | Вхід
Кулінарні рецепти
Меню сайта
Категорії рецептів
Салати [57]
Великодні рецепти [3]
Перші страви [10]
Другі страви та холодні закуски [21]
Безалкогольні напої [4]
Алкогольні напої [3]
Десерти та випічки [44]
Все інше [0]
Корисні поради [3]
Цікаві статті [3]
Господареві на замітку [1]
Закрутки [5]
Соуси та заправки [5]
Наше опитування
Як Ви попали на даний сайт
Всього відповідей: 55
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Пошук
Друзі сайту
  • Твори, реферати, курсові!!
  • Реклама
    Головна » Статті » Десерти та випічки

    Лимонний рулет з маком та родзинками

    Інгредієнти:

    Для тіста:
    борошно 300 г
    дріжджі сухі 1 ч. л.
    цукор 40 г
    яйце куряче 1 шт
    молоко 40 мл
    вода 40 мл
    лимон 1 шт
    цедра
    вершкове масло холодне 50 г
    сіль 0.5 ч. л .
    молоко 150 мл
    Для начинки:
    цукор 100 г
    масло вершкове 25 г
    мак 200 г
    яйце куряче сире 1 шт
    цедра лимона 0.5 ч. л .
    вода 50 мл
    родзинки без кісточок 100 г
    Для змащування:
    яйце куряче сире 1 шт

    Спосіб приготування:

    1. Борошно просіяти через сито. Додати дріжджі, цукор, сіль. Все добре перемішати.
    2. Додати молоко + воду + 1 яйце. Ретельно все перемішати.
    3. Цедру одного лимона натерти на дрібній тертці і додати до тіста.
    4. Масло заморозити в морозилці. Натерти на тертці, додати в тісто і добре вимішати до повного розчинення масла. Повинна вийде гладка, еластична маса. (Трохи буде липнути).
    5. Сформувати з тіста кулю, накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на 6 годин, краще - на всю ніч6. Мак промити і залити окропом. Залишити набухати.
    7. Злити воду з маку. Пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері.
    8. У каструлю налити молоко, додати цукор, цедру лимона і масло. Поставити на вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи, цукор повинен розчинитися. Додати мак, зменшить вогонь і варити, поки рідина не випарується. Зняти з вогню, додати збите яйце і добре перемішати, щоб яйце не згорнулося. Залишити вистигати.
    9. Родзинки промити і залити окропом, залишити набухати.
    10. Дістати тісто з холодильника. На присипаній борошном поверхні розкачати тісто по ширині з форму для випікання і товщиною бл. 1 см.
    11. Рівномірно викладаємо мак, відступаючи від країв. Звертаємо тісто в рулет (не надто тугий ). Коли майже закінчили згортати - висипати на тісто родзинки і згорнути рулет до кінця.
    12. Вузьку прямокутну форму змащуємо вершковим маслом і викладаємо в неї рулет. Накриваємо рушником і залишаємо відпочивати в теплому місці на 30 хв. Тісто трохи підніметься .
    13. Змащуємо рулет жовтком і відправляємо в духовку, розігріту до 180 град., відправити випікатися на 30-40 хв. Враховуємо властивості своєї духовки.
    14. Рулет дістати з духовки. Посипати цукровою пудрою.

     

    Категорія: Десерти та випічки | Додав: slav4uk (11.04.2014)
    Переглядів: 579 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *: