Інгредієнти:
Для тіста:
- 50 г свіжих дріжджів;
- 1 / 3 склянки теплої води ;
- 75 г цукру ;
- 3 яйця ;
- Півпачки маргарину ( 125г ) ;
- ¼ склянки соняшникової олії;
- Приблизно 3 склянки борошна.
Для начинки:
Побільше різних літніх фруктів: персики, сливи, нектарини, вишні, абрикоси (яблуко та грушу цього разу не беремо)
Спосіб приготування:
1. Всі фрукти миємо, обсушуємо на рушничку і нарізаємо часточками або шматочками. Кісточки дістаємо.
2. Замішуємо здобне дріжджове тісто. Свіжі дріжджі розкришити в миску руками, розтерти з невеликою кількістю цукру (1 - 1,5 столових ложки). Коли дріжджі розтануть, додайте трішки води або молока - обов'язково теплої (не гарячої і не холодної). Потім всипте трохи борошна і перемішайте, щоб не було грудочок. Вийде трохи негустого тіста - опара. Так як дріжджі обожнюють тепло, ставимо миску з опару в ємність з теплою водою і накриваємо чистим рушником. Поки опара підходить, збиваємо яйця і решту цукру за допомогою міксера. Маргарин або масло розтоплюємо до рідкого стану в мікрохвильовці або на маленькому вогні на плиті. Хвилин 10 - 15, і ось опара підійшла. Змішуємо разом опару, збиті яйця і розтоплений маргарин (він повинен бути не гарячим а тепленьким). Додаємо соняшникову олію, перемішуємо і починаємо поступово всипати борошно. Замісивши тісто, знову накриваємо його і ставимо в тепле місце хвилин на 15.
3. Формуємо з тіста коржі товщиною приблизно 0,5 см, з двох сторін яких робимо надрізи ножиком. На середину посипаємо трохи крохмалю (він вбере фруктовий сік, щоб пиріжки не вийшли «сируватими» всередині) і накладаємо фрукти. Загортаємо краєчка пиріжка так , щоб серединка з фруктами залишилася відкритою.
4. Викладаємо пиріжки рядами на деко, змащене маслом, і ставимо в теплу духовку.
5. Випікаємо близько півгодини на середньому вогнику (приблизно 180 -200С). Якщо пиріжки підійшли, вже не м'які, а на них схопилася скоринка - значить, можна змастити випічку яйцем, щоб вони стали рум'яними та блискучими. Змащуємо пиріжки збитим яйцем спеціальною м'якою щіточкою. Після цього додаємо вогню і ставимо в духовку ще на 5-7 хвилин, поки не зарум'яняться.

|