Головна | Реєстрація | Вхід
Кулінарні рецепти
Меню сайта
Категорії рецептів
Салати [57]
Великодні рецепти [3]
Перші страви [10]
Другі страви та холодні закуски [21]
Безалкогольні напої [4]
Алкогольні напої [3]
Десерти та випічки [44]
Все інше [0]
Корисні поради [3]
Цікаві статті [3]
Господареві на замітку [1]
Закрутки [5]
Соуси та заправки [5]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 36
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Пошук
Друзі сайту
  • Твори, реферати, курсові!!
  • Реклама
    Головна » Статті » Десерти та випічки

    Пісний торт

    Інгредієнти:

    Корж (на форму Д 18):
    Мигдаль мелений - 40 г
    Борошно грубого помелу - 110 г

    Цукор - 60 г
    Розпушувач - 2 ч. л.
    Ванільний цукор - 1 пак.

    Олія (в тісто) - 20 г
    Вода - 60 г
    Сік лимона-1 ст.л.

    просочування:
    Кленовий сироп-2 ст.л.
    Вода кип'ячена. - 2 ст.л.

    Кокосові кульки:
    Ківі-1 шт
    Кокосова стружка-50 г (+ для обгортування)

    Кленовий сироп-1 ст.л.
    крем для пісного торта:
    Кокосове молоко-350г

    Цукор-40 г
    Агарін (рослинний желатин) -10 г
    Ягоди свіжозаморожені (або улюблені свіжі фрукти)-200г


    Спосіб приготування:

    Ягоди облити окропом і поставити стікати. Ожину і малину краще не брати, вона не тримає форму і сильно пускає сік.

    Корж: Всі інгредієнти для коржа змішати, викласти у форму, попередньо застелену папером. Випікати при 180 С 22 хв.

    Поки печеться корж готуємо кокосові кульки для прикраси: Для цього ківі очистити, порізати. Пробити в блендері з кокосовою стружкою і сиропом.

    З маси скачати кульки з волоськими горіхами і обваляти в кокосовій стружці. У серединку можна покласти по горіху мигдалю або лісового. Відставити убік.

    Тепер черга коржа: Дістати корж, охолодити, звільнити від форми, полити просоченням. Слідкувати, щоб просочування рівномірно розподілилася по всьому коржу. Відставити убік.

    Крем: Змішати кокосове молоко, цукор, агарін. Поставити на маленький вогонь, постійно помішуючи. Як тільки закипить відставити убік.

    Збити міксером на протязі 3-5 хв. За цей час маса добре охолоне і спіниться.

    Збираємо пісний торт: На корж одягаємо знімні борти.

    Викладаємо на корж половину ягід, розподіляємо.

    Зверху заливаємо крем.

    На крем швидко викладаємо інші ягідки і наші кокосові кульки.

    Присипаємо трохи кокосовою стружкою і в холодильник застигати.

    Через 30 хв. можна діставати і насолоджуватися.

    Агарін застигає дуже швидко, а текстура набагато ніжніша, ніж желе зі звичайного желатину.

    Єдине, ягідний сік може трохи просочиться на тарілку і не встигнути за 30 хв вбратися в корж, але це зовсім не заважає. Але якщо є терпіння, то можна і довше дати постояти торту. Тоді сік точно вбереться. Пісний торт готовий.
    Смачного!

    Категорія: Десерти та випічки | Додав: slav4uk (11.04.2014)
    Переглядів: 655 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0