Інгредієнти:
Корж (на форму Д 18):
Мигдаль мелений - 40 г
Борошно грубого помелу - 110 г
Цукор - 60 г
Розпушувач - 2 ч. л.
Ванільний цукор - 1 пак.
Олія (в тісто) - 20 г
Вода - 60 г
Сік лимона-1 ст.л.
просочування:
Кленовий сироп-2 ст.л.
Вода кип'ячена. - 2 ст.л.
Кокосові кульки:
Ківі-1 шт
Кокосова стружка-50 г (+ для обгортування)
Кленовий сироп-1 ст.л.
крем для пісного торта:
Кокосове молоко-350г
Цукор-40 г
Агарін (рослинний желатин) -10 г
Ягоди свіжозаморожені (або улюблені свіжі фрукти)-200г
Спосіб приготування:
Ягоди облити окропом і поставити стікати. Ожину і малину краще не брати, вона не тримає форму і сильно пускає сік.
Корж: Всі інгредієнти для коржа змішати, викласти у форму, попередньо застелену папером. Випікати при 180 С 22 хв.
Поки печеться корж готуємо кокосові кульки для прикраси: Для цього ківі очистити, порізати. Пробити в блендері з кокосовою стружкою і сиропом.
З маси скачати кульки з волоськими горіхами і обваляти в кокосовій стружці. У серединку можна покласти по горіху мигдалю або лісового. Відставити убік.
Тепер черга коржа: Дістати корж, охолодити, звільнити від форми, полити просоченням. Слідкувати, щоб просочування рівномірно розподілилася по всьому коржу. Відставити убік.
Крем: Змішати кокосове молоко, цукор, агарін. Поставити на маленький вогонь, постійно помішуючи. Як тільки закипить відставити убік.
Збити міксером на протязі 3-5 хв. За цей час маса добре охолоне і спіниться.
Збираємо пісний торт: На корж одягаємо знімні борти.
Викладаємо на корж половину ягід, розподіляємо.
Зверху заливаємо крем.
На крем швидко викладаємо інші ягідки і наші кокосові кульки.
Присипаємо трохи кокосовою стружкою і в холодильник застигати.
Через 30 хв. можна діставати і насолоджуватися.
Агарін застигає дуже швидко, а текстура набагато ніжніша, ніж желе зі звичайного желатину.
Єдине, ягідний сік може трохи просочиться на тарілку і не встигнути за 30 хв вбратися в корж, але це зовсім не заважає. Але якщо є терпіння, то можна і довше дати постояти торту. Тоді сік точно вбереться. Пісний торт готовий.
Смачного!

|