Головна | Реєстрація | Вхід
Кулінарні рецепти
Меню сайта
Категорії рецептів
Салати [57]
Великодні рецепти [3]
Перші страви [10]
Другі страви та холодні закуски [21]
Безалкогольні напої [4]
Алкогольні напої [3]
Десерти та випічки [44]
Все інше [0]
Корисні поради [3]
Цікаві статті [3]
Господареві на замітку [1]
Закрутки [5]
Соуси та заправки [5]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 36
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Пошук
Друзі сайту
  • Твори, реферати, курсові!!
  • Реклама
    Головна » Статті » Десерти та випічки

    Польська шарлотка

    Інгредієнти:

    Для тіста:
    310 гр. борошна
    200 гр. холодного масла
    120 гр.цукру (у рецепті зазначений коричнений, але я брала звичайний)
    0,5 ч. ложки солі
    3 жовтка
    2 ст. ложки сметани
    Для начинки:
    приблизно 1.5 кг яблук
    1 ст. ложка цукру
    ванильний цукор

    Спосіб приготування:

    Борошно просіяти до миски та додати порізане масло. Розминати руками, щоб утворилися так звані "крихти". Додати решту інгридієнтів, завернути тісто у харчову плівку та поставити тісто у холодильник на годину. Тим часом готуємо начинку. Для неї чистимо яблука та нарізаємо кубиками, тушкуємо з цукром та ванільним цукром на сковороді чи у кастрюлі до м*якості. Потрібно слідкувати, щоб не перетушити і щоб яблука не перетворилися на кашу. Тісто розділяємо на дві частини. Більшу кладемо на низ форми, а меншою накриваємо випічку зверху. Начинку кладемо всередину та утрамбовуємо. Пиріг кладемо у розігріту духовку до 180 градусів. Пекти приблизно 30-35 хв. Даного тіста вистачає на форму діаметром 22-25 см. До речі, якщо у вас у наявності немає свіжих яблук, можна використати яблука з компоту. В такому разі їх треба почистити від шкірки та нарізати і не тушити. Також можна додати крім ванільного цукру корицю.

    Категорія: Десерти та випічки | Додав: slav4uk (16.04.2014)
    Переглядів: 912 | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0