Головна | Реєстрація | Вхід
Кулінарні рецепти
Меню сайта
Категорії рецептів
Салати [57]
Великодні рецепти [3]
Перші страви [10]
Другі страви та холодні закуски [21]
Безалкогольні напої [4]
Алкогольні напої [3]
Десерти та випічки [44]
Все інше [0]
Корисні поради [3]
Цікаві статті [3]
Господареві на замітку [1]
Закрутки [5]
Соуси та заправки [5]
Наше опитування
Як Ви попали на даний сайт
Всього відповідей: 55
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Пошук
Друзі сайту
  • Твори, реферати, курсові!!
  • Реклама
    Головна » Статті » Десерти та випічки

    Штрудель з вишнями та горішками

    Інгредієнти:

    Для тіста:

    125 г борошна + ще трохи для вимішування
    1 ст.л. рослинної олії
    щіпка солі
    100 мл теплої води
    Для начинки:
    600 г вишні
    100 г мигдалю
    50 г родзинок
    50 г волоських горіхів
    2 ст.л. коньяку
    2 ст.л. цукру
    Для подачі:
    цукрова пудра
    морозиво

    Спосіб приготування:

    1. Готуємо тісто. У миску просіваємо борошно, солимо, в центрі робимо поглиблення. Вливаємо масло і воду. Замішуємо однорідне тісто. Насипаємо на чистий стіл близько 1 ст.л. борошна, кладемо тісто і починаємо місити. Місимо добре, поки тісто не стане м'яким, еластичним і абсолютно не липким. Воно не повинно бути занадто крутим. Кладемо його в мисочку, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
    2. Родзинки заливаємо ромом і залишаємо при кімнатній температурі. Мигдаль мелемо в кавомолці або блендером. Вишню розморожуємо і злегка віджимаємо. Сік зливаємо.
    3. На стіл кладемо кухонний рушник (зрозуміло, чисте) і рівномірно припудрюємо борошном. У центр кладемо тісто. Починаємо розгортати тісто під розміри рушника. Як тільки довше розгортати стане неможливо - відкладаємо в бік качалку і починаємо витягати тісто руками. Якщо тісто замішане правильно - воно буде дуже добре тягнутися. Тому не бійтеся, але все ж не робіть зайвих різких рухів. Добре витягнуте тісто має бути дуже тонким. Якщо у вас вже добре набита рука - ви можете розгортати і без рушника, але з ним набагато простіше.
    4. Починаємо викладати начинку. Відразу розраховуйте, що по краях повинні бути відступи приблизно по парі сантиметрів, плюс близько 15 см вільного тесту з краю, протилежного тому, з якого ви почнете згортати штрудель. Посипаємо тісто меленим мигдалем або сухарями. Кладемо родзинки і нарубані волоські горіхи. Кладемо вишню, посипаємо її цукром. За допомогою рушнику починаємо згортати рулет, починаючи з вузького боку. Звертаємо повністю, бічні краї защипуємо. Кладемо в змащену маслом форму для запікання, змащуємо розтопленим маслом і посипаємо цукром. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
    5. Виймаємо, даємо постояти хвилин десять, посипаємо цукровою пудрою ( за бажанням). Нарізаємо і подаємо теплим з кулькою морозива.

     

    Категорія: Десерти та випічки | Додав: slav4uk (11.04.2014)
    Переглядів: 559 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *: