Інгредієнти:
з розрахунку на форму ~ 21 см
Для коржа з волоськими горіхами:
яйце - 1 шт ,
цукор - 0,5 склянки ( ~ 80 г ) ,
сметана (25% жирності ) - 115-120 г ,
сода - 0,5 чайної ложки ,
борошно - 0,75-1 стакан ( ~ 70-100 г) ,
крохмаль - 1 столова ложка ,
волоські горіхи - 0,75 склянки
Для коржа з маком:
яйце - 1 шт ,
цукор - 0,5 склянки ( ~ 80 г ) ,
сметана (25% жирності ) - 115-120 г ,
сода - 0,5 чайної ложки ,
борошно - 0,75-1 стакан ( ~ 70-100 г) ,
крохмаль - 1 столова ложка ,
мак - 0,5 склянки
Для коржа з курагою:
яйце - 1 шт ,
цукор - 0,5 склянки ( ~ 80 г ) ,
сметана (25% жирності ) - 115-120 г ,
сода - 0,5 чайної ложки ,
борошно - 0,75-1 стакан ( ~ 70-100 г) ,
крохмаль - 1 столова ложка ,
курага - 0,5 склянки
Для масляного крему зі згущеним молоком:
вершкове масло - 100-150 г ,
згущене молоко - 0,5 банки ( ~ 200 г)
Для прикраси:
волоські горіхи
Спосіб приготування:
1. Для торта потрібно спекти 3 коржі з різними додатками. Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Волоські горіхи порубати. Курагу промити, залити окропом і залишити на 15-20 хвилин. Воду злити, курагу обсушити і нарізати маленькими кубиками. Мак промити в теплій воді і залити чистою водою. Поставити мак на вогонь, довести до кипіння і варити на повільному вогні, зрідка помішуючи, і, знімаючи піну, що утворюється, ~ 20-30 хвилин. Відкинути мак на дрібне сито, дати стекти рідини. Потім перекласти в складену в 2-3 шари чисту марлю, і добре віджати.
2. Приготувати тісто. Для коржа з волоськими горіхами. У миску розбити яйце, додати цукор і злегка збити віночком. Додати сметану, перемішати. Покласти соду і ще раз перемішати (можна залишити постояти ~ 5 хвилин, щоб почалася реакція). Борошно і крохмаль просіяти . Додати борошно з крохмалем до яєчно-сметанною суміші і перемішати до однорідності. У тісто додати горіхи і ще раз перемішати. Тісто по консистенції, як густа сметана. У змащену маслом форму для випікання вилити тісто. Випікати в нагрітій до ~ 170-180 ° C духовці, ~ 18-20 хвилин.
3. Аналогічним чином приготувати корж з маком, додавши замість волоських горіхів підготовлений мак. Також , випекти корж ~ 18-20 хвилин, в нагрітій до ~ 170-180 ° C духовці.
4. Випекти останній коржі, додавши в тісто курагу. Всі 3 коржі добре остудити.
5. Приготувати крем. Розм'якшене вершкове масло збити до пишної маси, потім, потроху додаючи згущене молоко збити крем до однорідності.
6. Просочити коржі сиропом .
7. Охололі коржі промазати кремом і скласти один на одного (якщо потрібно, підрівняти ножем боки торту). Верх і боки торта промазати кремом, прикрасити волоськими горіхами. Готовий торт прибрати в холодильник і дати настоятися (ідеально - дві доби).

|