Головна | Реєстрація | Вхід
Кулінарні рецепти
Меню сайта
Категорії рецептів
Салати [57]
Великодні рецепти [3]
Перші страви [10]
Другі страви та холодні закуски [21]
Безалкогольні напої [4]
Алкогольні напої [3]
Десерти та випічки [44]
Все інше [0]
Корисні поради [3]
Цікаві статті [3]
Господареві на замітку [1]
Закрутки [5]
Соуси та заправки [5]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 36
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Пошук
Друзі сайту
  • Твори, реферати, курсові!!
  • Реклама
    Головна » Статті » Десерти та випічки

    Торт Лісова пісня

    Інгредієнти:

    з розрахунку на форму ~ 21 см
    Для коржа з волоськими горіхами:
    яйце - 1 шт ,
    цукор - 0,5 склянки ( ~ 80 г ) ,
    сметана (25% жирності ) - 115-120 г ,
    сода - 0,5 чайної ложки ,
    борошно - 0,75-1 стакан ( ~ 70-100 г) ,
    крохмаль - 1 столова ложка ,
    волоські горіхи - 0,75 склянки
    Для коржа з маком:
    яйце - 1 шт ,
    цукор - 0,5 склянки ( ~ 80 г ) ,
    сметана (25% жирності ) - 115-120 г ,
    сода - 0,5 чайної ложки ,
    борошно - 0,75-1 стакан ( ~ 70-100 г) ,
    крохмаль - 1 столова ложка ,
    мак - 0,5 склянки
    Для коржа з курагою:
    яйце - 1 шт ,
    цукор - 0,5 склянки ( ~ 80 г ) ,
    сметана (25% жирності ) - 115-120 г ,
    сода - 0,5 чайної ложки ,
    борошно - 0,75-1 стакан ( ~ 70-100 г) ,
    крохмаль - 1 столова ложка ,
    курага - 0,5 склянки
    Для масляного крему зі згущеним молоком:
    вершкове масло - 100-150 г ,
    згущене молоко - 0,5 банки ( ~ 200 г)
    Для прикраси:
    волоські горіхи

    Спосіб приготування:

    1. Для торта потрібно спекти 3 коржі з різними додатками. Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Волоські горіхи порубати. Курагу промити, залити окропом і залишити на 15-20 хвилин. Воду злити, курагу обсушити і нарізати маленькими кубиками. Мак промити в теплій воді і залити чистою водою. Поставити мак на вогонь, довести до кипіння і варити на повільному вогні, зрідка помішуючи, і, знімаючи піну, що утворюється, ~ 20-30 хвилин. Відкинути мак на дрібне сито, дати стекти рідини. Потім перекласти в складену в 2-3 шари чисту марлю, і добре віджати.
    2. Приготувати тісто. Для коржа з волоськими горіхами. У миску розбити яйце, додати цукор і злегка збити віночком. Додати сметану, перемішати. Покласти соду і ще раз перемішати (можна залишити постояти ~ 5 хвилин, щоб почалася реакція). Борошно і крохмаль просіяти . Додати борошно з крохмалем до яєчно-сметанною суміші і перемішати до однорідності. У тісто додати горіхи і ще раз перемішати. Тісто по консистенції, як густа сметана. У змащену маслом форму для випікання вилити тісто. Випікати в нагрітій до ~ 170-180 ° C духовці, ~ 18-20 хвилин.
    3. Аналогічним чином приготувати корж з маком, додавши замість волоських горіхів підготовлений мак. Також , випекти корж ~ 18-20 хвилин, в нагрітій до ~ 170-180 ° C духовці.
    4. Випекти останній коржі, додавши в тісто курагу. Всі 3 коржі добре остудити.
    5. Приготувати крем. Розм'якшене вершкове масло збити до пишної маси, потім, потроху додаючи згущене молоко збити крем до однорідності.
    6. Просочити коржі сиропом .
    7. Охололі коржі промазати кремом і скласти один на одного (якщо потрібно, підрівняти ножем боки торту). Верх і боки торта промазати кремом, прикрасити волоськими горіхами. Готовий торт прибрати в холодильник і дати настоятися (ідеально - дві доби).

    Категорія: Десерти та випічки | Додав: slav4uk (11.04.2014)
    Переглядів: 1464 | Коментарі: 3 | Рейтинг: 2.0/1
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *: