Інгредієнти: капуста свіжа - 1 качан, телятина (огузок) - 500-700гр., рис - 130гр., цибуля - 1шт., яйце сире - 1шт., масло вершкове - 150гр., квас - 1 стакан, бульйон жирний - 1 стакан, сметана, мука - 2 ст.л., фюме - 1-2 ст.л., кенійський перець, сухарі, перець чорний мелений, сіль.
Спосіб приготування: Качан свіжої капусти, опустити в солону киплячу воду, зварити до напівготовності. Приготувати фарш: огузок провернути в м'ясорубці 3 рази, рис зварити до напівготовності, змішати з м'ясом. Додати цибульку, пережарену з маслом, сіллю і чорним меленим перцем, долити жирного бульйону, все змішати. Гарячу капусту розібрати на листки, вирізати товсті стебла. Виклавши фарш на кожен лист, загорнути голубці. Готові голубці скласти в сковороду (сотейник), влити квас і бульйон, посолити, зверху покласти тарілку, щоб голубці занурилися в сік, накрити кришкою і поставити тушитись на півтора години. Потім покласти сметану і дати закипіти. Зняти з вогню, заправити соусом: 2 ст.л. вершкового масла і 2 ст.л. муки розмішати, розвести соком від голубців, додати фюме, кенійський перець, прокип'ятити. Товчені сухарі змішати з невеликою кількістю розтопленого масла, посипати ними голубці і поставити в духовку, розігріту до 200-210°С,. Подавати гарячими. Смачного.
|