Склад: Гомілка (1.5 - кг.) Спеції до грилю; Сухий часник або часникова сіль; Кмин; 1 склянка пива; 1 склянка води.
Приготування: Гомілку натерти спеціями, поставити в холодильник на добу. Гомілку покласти в гусятницю, залити пивом та водою, закіпати на малоу вогні під накривкою 1,5-2 години. Потім зняти накривку й запікати ще годину. Увесь цей час м'ясо слід перевертати й поливати соусом. Подавати з вареною цілою картоплею або свіжим хлібом і пивом.
Секрет: У жодному випадку гомілку не можна солити! Пиво треба обов'язково розводити водою, бо в процесі закіпання воно має здатність карамелізуватися, тоді може утворитися густий, тягучий і несмачний соус.
|