Склад: 150г будь-яких макаронів; 200г шпинату; 40г борошна; 40г масла; 300мл молока і 200мл води; 70г натертого твердого сиру; 1 великий зубець часнику; Мускатний горіх; Сіль; Перець;
Приготовлення: Макарони відварити у підсоленій воді, відцідити, викласти у намащену жаростійку посудину. Масло розтопити на сковорідці, додати борошно, хвилинку разом смажити. Поволі вливати молоко з водою, увесь час помішуючи, щоб не утворювалися грудочки. До соусу додати помитий і дрібно порізаний шпинат, закип'ятити. Вимкнути газ, заправити вичавленим часником, половиною натертого сиру, мускатним горіхом, сіллю та перцем. Соус вилити на макарони, посипати рештою сиру. Запікати при температурі 190 градусів приблизно 10 хвилин.
|