Склад(на 2 великі гарні оселедці): 2 квасні яблука; Сік з 1 цитрини; 2 малі цибулини; Півсклянки олії; По 1 столовій ложці капарців та гірчиці; Півсклянки сухого білого вина; Лаврові листочки; Чорний та духмяний перець; Цукор.
Приготування: Добре вимочені оселедці чистимо від шкіри та кісток, ділимо кожне філе на 3-4 частинки. Тим часом з'єднуємо олію з гірчицею, капарцями, дрібно порізаними яблуками і цибулею, приправляємо цукром. До скляного слоїка викладаємо шарами оселедці, пересипаючи кожен подрібненими лавровими листочками, горошинами перцю. Оселедці заливаємо приготованою раніше заправою. В кінці заливаємо вином, змішаним із цитриновим соком. Маринуємо у холодильнику 2-3 дні. Подаємо, прикрасивши маслинками та зеленню петрушки.
|