Головна | Реєстрація | Вхід
Кулінарні рецепти
Меню сайта
Категорії рецептів
Салати [57]
Великодні рецепти [3]
Перші страви [10]
Другі страви та холодні закуски [21]
Безалкогольні напої [4]
Алкогольні напої [3]
Десерти та випічки [44]
Все інше [0]
Корисні поради [3]
Цікаві статті [3]
Господареві на замітку [1]
Закрутки [5]
Соуси та заправки [5]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 36
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Пошук
Друзі сайту
  • Твори, реферати, курсові!!
  • Реклама
    Головна » Статті » Корисні поради

    Овочеві секрети

    1)  Заморожені овочі - зелений горошок, помідори, овочеві суміші - кладуть в окріп, не розморожуючи.

    2) У свіжу тушковану капусту додають трішки оцту або лимонної кислоти для того, щоб вона не стала надто м"якою. Взагалі додавання кислоти сповільнює розварювання овочів, тому кислоту, а також продукти, що містять кислоту (томатну пасту, свіжі помідори, огірковий розсіл, солоні огірки тощо), додають у страву наприкінці варіння.

    3) Варена картопля виходить дуже смачною, якщо до води, у якій її варять, кинути 2-3 зубчики часнику й лавровий листок або покласти в катрулю трохи сушеного кропу, загорнувши його в шматочок марлі.

    4) Вітаміни, що є у свіжих овочах, дуже чутливі до нагрівання. Краще варити овочі кілька хвилин при сильнішому кипінні, ніж довго при помірному.

    5) Два шматочки цукру, додані до води, де варяться будь-які овочі, покращують їх смак.

    6) Якщо переварений побурілий буряк покласти на ніч у холодильник, він знову стане червоним

    7) Якщо при чищенні овочів руки забарвилися, опустіть їх на 5 хв. у гарячу воду з оцтом або протріть яблучною шкіркою.

    8) Якщо свіжа капуста гірчить, її треба нарізати й ошпарити окропом.

    9) Квашену капусту, навідь дуже кислу, краще не промивати, бо при цьому втрачаються вітаміни й мікроелементи. Перед варінням її відтискають, додають до смаку цукор або свіжу капусту. У розсолі квашеної капусти стільки ж вітаміну С, скільки в самій капусті.

    10) Шкірку зі сирої моркви почистити легше, якщо полити її окропом і протерти полотяною ганчіркою.

    11) Цибулю, петрушку, кріп та іншу зелень потрібно класту у вже приготовлену страву перед подачею на стіл.

    Категорія: Корисні поради | Додав: slav4uk (01.08.2010)
    Переглядів: 873 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *: