Інгредієнти для приготування: Олів’є з грибами:
білі мариновані гриби: 200 г.
картопля: 2-3 шт.
морква: 2 шт.
квашені огірки: 2 шт.
свіжі огірки: 2 шт.
зелений консервований горошок: 80 г
майонез пісний, сіль, перець, зелень за смаком
Як приготувати Олів’є з грибами:
Картоплю та моркву помити і зварити в “мундирах” або запекти в духовці. Охолодити, почистити і порізати дрібними кубиками.
Свіжі та солені огірки почистити від шкірки і теж нарізати кубиками. З грибів злити маринад і порізати їх невеликими шматочками. Зелень дрібно посікти (залишити кілька гілочок для оздоблення).
Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити і заправити пісним майонезом. Подавати, прикрасивши гілочками петрушки та кропу.
Замітка: Свіжі огірки в салаті можна замінити яблуками або кабачками, консервований горошок – вареним стручковим горошком, а білі гриби – будь-якими іншими маринованими грибами. Також за бажанням можна додати свіжий болгарський перець і цибулю – ріпчасту, зелену або порей.

|