Інгредієнти:
морський коктейль (заморожена суміш морепродуктів) - 500 г,
морква - 1 шт.,
цибуля - 1 шт.,
солодкий перець - 1 шт.,
яйця - 2 шт.,
вершковий сир - 300 г,
прямокутний буханець білого хліба - 1 шт.,
червона ікра - 2 ч. ложки,
ікра палтуса - 2 ч. ложки,
часник - 1 зубчик,
листя салату, зелень петрушки і кропу для прикраси,
майонез для заправки.
Спосіб приготування:
У прямокутної буханки хліба, яка стане основою шкатулки, акуратно зрізати «кришку» таким способом, щоб вона рухомо трималася на одній стороні. З середини буханця акуратно вирізати м’якуш.
Змішати вершковий сир, подрібнений часник і сіль. Отриману масу підігріти при безперервному помішуванні на водяній бані з не дуже гарячою водою до теплоти і консистенції, яка буде легко намазуватися. Теплої сирною масою обмазати скриньку для скарбів зовні і всередині. По ще не застиглій масі зовні викласти шматочки солодкого червоного перцю і листочки зелені.
Моркву порізати соломкою, цибулю півкільцями і обсмажити на олії.
Морський коктейль відварити протягом 5 хвилин. Потім відцідити, додати до обсмажених овочів і охолодити. Солодкий перець і варені яйця порізати соломкою. Все перемішати і додати майонез.
Акуратно скласти скарби в «скриньку». Прикрасити ікрою. Частково відкрити кришку, щоб було видно скарби. Викласти скриньку на салатні листя і відразу ж подати до столу.
|