Інгредієнти для приготування: Салат “Жолудь”:
скумбрія (холодного копчення): 1 шт.
картопля (варена): 2 шт.
опеньки (мариновані) : 80-100 г
цибуля: 1 шт.
сир твердий: 200 г
яйця (варені): 2 шт.
майонез, сіль і перець за смаком, чорні і зелені оливки (без кісточок) та зелень
Як приготувати Салат “Жолудь”:
Цибулю подрібнити. Яйця, сир і картоплю потерти на великій тертці. Скумбрію почистити від кісток і шкіри, порізати скибочками.
Глибоку форму змастити олією і застелити харчовою плівкою. Твердий сир викласти у форму рівномірним шаром (на дно і стінки). Посередині форми викласти шар маринованих опеньків, потім шар цибулі. Змастити майонезом. Далі шар яєць, потім – скумбрії і останній шар – картопля. Добре змастити салат майонезом. Накрити форму харчовою плівкою і поставити у холодильник на 30-50 хвилин, щоб салат просочився.
Зняти з форми харчову плівку, обережно перевернути форму на плоску тарілку, зняти з салату плівку. Прикрасити салат петрушкою та “жолудями” з оливок.

|