Інгредієнти:
стручкова квасоля - 1 кг,
помідори (стиглі) - 1 кг,
цибуля - 0,5 кг,
морква - 0,5 кг,
соняшникова олія - 1 стакан,
сіль (крупна) - 1 ст. ложка,
цукор - 2 ст. ложки,
оцет - 2 ст. ложки,
часник - 3-4 великих зубці,
чорний мелений перець - 1 ч. ложка.
Спосіб приготування:
Квасолю помийте, відріжте кінчики. Стручки розріжте на 2-3 частини. Залийте кип’яченою водою і відваріть 15 хвилин. Злийте воду.
Цибулю поріжте півкільцями. В сковороду налийте половину порції соняшникової олії і підсмажте цибулю до прозорості.
Моркву почистіть, потріть на крупній тертці і підсмажте на олії, що залишилася.
Помідори поріжте і подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендера.
В ємність, в якій готуватимете салат, викладіть квасолю, цибулю, моркву і помідори. Закип’ятіть. Додайте цукор, сіль і перець. Готуйте 20-25 хвилин.
Часник потріть на тертці або пропустіть через прес, додайте до салату. Влийте оцет і варіть ще 10 хвилин.
Розкладіть салат по баночках. Стерилізуйте півлітрові банки після закипання води 30 хвилин, літрові – 40-45 хвилин. Закатайте кришками.

|