Головна | Реєстрація | Вхід
Кулінарні рецепти
Меню сайта
Категорії рецептів
Салати [57]
Великодні рецепти [3]
Перші страви [10]
Другі страви та холодні закуски [21]
Безалкогольні напої [4]
Алкогольні напої [3]
Десерти та випічки [44]
Все інше [0]
Корисні поради [3]
Цікаві статті [3]
Господареві на замітку [1]
Закрутки [5]
Соуси та заправки [5]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 36
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Пошук
Друзі сайту
  • Твори, реферати, курсові!!
  • Реклама
    Головна » Статті » Цікаві статті

    У категорії матеріалів: 3
    Показано матеріалів: 1-3

    Сортувати по: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам
    Азербайджанська кулінарія за особливістю приготування і смаку страв, а також через застосування гострих прянощів і приправ стоїть набагато ближче до східної кухні.

    Більшість національних страв готують із м'яса баранини, яловичини і птиці. Широко поширені страви з рубаного м'яса. Море, озера і річки республіки багаті місцями вилову різної риби, особливо севрюги та осетра.

    Азербайджанська кухня славиться розмаїттям овочів, у першу чергу овочевою зеленню, баклажанами, солодким перцем (бібер), капустою, шпинатом, щавлем, буряком, редискою, цибулею, огірками, зеленою квасолею тощо. В асортименті національних страв багато кулінарних виробів з рису, борошна, овочів та овочевої зелені.
    Цікаві статті | Переглядів: 1782 | Додав: slav4uk | Дата: 27.03.2011 | Коментарі (0)

    Зараз (початок Весни) найважчий для організму час. Бо свіжих овочів і фруктів ще нема, а в тих, що у нас залишились з минулого року вже майже немає жодних вітамінів. Є медики, які стверджують що в цей час необхідно підтримувати організм штучними полівітамінами. Багато хто пов'язує свій поганий стан в цей період з авітамінозом. 

    Насправді ж, авітаміноз - це повна відсутність будь-яких вітамінів в організмі, і це дуже важка недуга. А те що відбувається в цей період з більшістю із нас називається скоріше - гіповітаміноз, тобто недостатня кількість вітамінів.
    Цікаві статті | Переглядів: 1074 | Додав: slav4uk | Дата: 27.03.2011 | Коментарі (0)

       Міф про те, що в коричневих яйцях менше холестерину, можливо, виник у той час, коли коричнева їжа (коричневий рис, суцільно зернові макарони) стала асоціюватися зі здоров"ям. Між коричневими й білими яйцями немає жодної різниці. Їх просто несуть кури різних порід.

    Декілька порад:

    1) Яйця з надтріснутою шкарлупою не витечуть при варінні, якщо воду добре підсолодити.

    Цікаві статті | Переглядів: 1005 | Додав: slav4uk | Дата: 01.08.2010 | Коментарі (0)