Головна | Реєстрація | Вхід
Кулінарні рецепти
Меню сайта
Категорії рецептів
Салати [57]
Великодні рецепти [3]
Перші страви [10]
Другі страви та холодні закуски [21]
Безалкогольні напої [4]
Алкогольні напої [3]
Десерти та випічки [44]
Все інше [0]
Корисні поради [3]
Цікаві статті [3]
Господареві на замітку [1]
Закрутки [5]
Соуси та заправки [5]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 36
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Пошук
Друзі сайту
  • Твори, реферати, курсові!!
  • Реклама
    Головна » Статті » Перші страви

    У категорії матеріалів: 10
    Показано матеріалів: 1-10

    Сортувати по: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам

    Інгредієнти:
        білокачанна капуста - 1,5 кг,
        морква - 0,5 кг,
        цибуля - 300 г,
        лісові гриби - 450-500 г,
        томатний соус - 200 мл,
        олія - 180 мл,
        сіль - 1,25 ст. ложки,
        цукор - 2,5 ст. ложки,
        оцет (9 %) - 2 ст. ложки,
        чорний мелений перець і лавровий лист за смаком.

    Перші страви | Переглядів: 563 | Додав: slav4uk | Дата: 14.10.2014

    Необхідні продукти:

    яловичина (м'якоть) - 200 г
    шинка - 100 г
    сосиски - 100 г
    цибуля ріпчаста - 90 г
    картопля - 150 г
    огірки солоні - 80 г.
    бульйон м'ясний - 800 мл.
    паста томатна - 2 ст.л
    масло вершкове - 2 ст.л
    сметана - 4 ст.л
    петрушка - 4 гілочки
    лист лавровий - 2 шт.
    перець чорний (горошком) - на смак
    сіль - за смаком
    оливки (10 шт. за смаком)

    Перші страви | Переглядів: 597 | Додав: slav4uk | Дата: 16.04.2014

    Інградієнти:

    цвітна капуста:1-качан
    морква:1-шт
    картполя:4-шт
    цибуля:2-шт
    помідори:2-шт
    яйця:1-шт
    фарш змішаний:500-г
    зелень
    приправи за смаком

    Спосіб приготування:

    1. Для початку приготуємо продукти для смачного супу з фрикадельками!
    2. Поставимо каструльку на вогонь.
    3. Насипаємо туди ложечку солі.
    4. І лавровий перець.
    5. І перець горошком.
    6. Почистимо картоплю і поріжемо кубиками.
    7. Поріжемо цибулю.
    8. Одну порізану цибулину додамо у фарш, туди ж розбиваємо яйце. Додаємо спеції. Перемішуємо.
    9. Наливаємо в сковорідку трохи олії і підсмажуємо другу цибулину.
    10. Морквину тремо на крупній тертці і додаємо до цибулі.
    11. Як тільки вода закипить, покладемо туди нашу картопельку.
    12. В цей час нам потрібно зняти шкірку з помідорів і дрібно їх порізати. Є маленький секрет, щоб шкірка добре знімалася, потрібно покласти їх в киплячу воду на півтори-дві хвилинки. Ось і вся таємниця. В нашому випадку, помідори ми помили, так що можна їх опустити прямо в каструлю.
    13. Очищені і порізані помідори додамо до моркви і цибулі.
    14. З нашого фаршу формуємо в руках невеликі грудочки - наші майбутні фрикадельки і обережно опускаємо їх у каструлю.
    15. Через 5-10 хвилин додаємо розібрану на суцвіття цвітну капусту. В суп кидати її стільки - скільки захочеться. До речі порада - її завжди можна замінити звичайною білокочанною.
    16. Ще через 5 хвилин додати туди цибулю, моркву та помідори зі сковорідки.
    17. І через 10 хвилинок чудовий супчик готовий! Розлити в тарілочки, прикрасити свіжою зеленню та подавати!
    18. Є ще варіант - додати майонезу або сметанки, смак стане трохи ніжнішим.

    Перші страви | Переглядів: 622 | Додав: slav4uk | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

    Необхідні продукти:

    курка - 400 г
    морква - 1 шт.
    цибуля - 1 шт.
    петрушка (корінь) - 1 шт.
    селера (корінь) - 1 шт.
    петрушка або кріп - 2-3 гілочки
    перець чорний горошком - 2-3 шт.
    сіль - за смаком
    Для локшини -
    яйце - 2 шт.
    борошно - 0,5 склянки

     

    Спосіб приготування:

    Розпочати приготування страви необхідно з курячого бульйону. Для цього можна взяти або цілу курку, чи, для більш швидкого приготування, нарізати її на порційні частини. Курку промити, покласти у глибоку каструлю і, заливши холодною водою, поставити на сильний вогонь.
    Як тільки вода закипить, зменшити нагрів і варити бульйон на повільному вогні. Піну знімати по мірі її появи до повної готовності птиці. Зварену курку витягнути з каструлі, а сам бульйон процідити.
    А поки бульйон вариться, Ви можете зайнятись приготуванням локшини: просіяти борошно і викласти гіркою на дошку або на чистий стіл, зробити в муці поглиблення і влити туди яйця, трошки посолити. Замісити круте тісто і відкласти його на 20-30 хвилин. Потім його дуже тонко розкачати, періодично посипаючи борошном. Дати підсушитись протягом 10-15 хвилин. Акуратно згорнути тісто в рулет і дуже тонко його нарізати. Нарізану локшину підсушити в гарячій духовці на протязі близько 10 хвилин.
    Моркву, коріння петрушки та селери очистити, нарізати соломкою і викласти на сковороду, з розтопленим маслом. Ріпчасту цибулю очистити і дрібно нарізати, додати до обсмаженою коріння, перемішати і обсмажити до золотистої скоринки.
    Проціджений бульйон довести до кипіння, додати обсмажені коріння, чорний перець горошком і прокип'ятити протягом 5 хвилин на середньому вогні.
    Додати в бульйон підсушену локшину, перемішати, довести до кипіння і варити 6-8 хвилин на середньому вогні.
    У готовий суп покласти порційні шматки курки і прикрасити дрібно посіченою зеленню петрушки або кропу.

    Перші страви | Переглядів: 572 | Додав: slav4uk | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

    Склад:

    200 г картоплі
    100 г бобів (квасоля, горох)
    2 морква
    1 корінь петрушки
    1 цибулина
    2 ст. л. вершкового масла, сіль

    Приготування:

    Квасолю промити, залити холодною водою (250 г) і в закритому посуді поступово нагрівати до кипіння (за цей час квасоля набубнявіє)
    Варити при слабкому кипінні приблизно годину.
    Моркву і петрушку нарізати дрібними кубиками, цибулю подрібнити і все разом спассерувати з жиром.
    У підготовлену квасолю влити гарячий бульйон, покласти картоплю, пассеровані овочі, і варити 15-20 хвилин.
    За 5 хвилин до закінчення варіння суп посолити.

    Перші страви | Переглядів: 1414 | Додав: slav4uk | Дата: 19.03.2011 | Коментарі (0)

    Склад:

    200 г курячих сердець
    4 картоплини
    1 морква
    1 цибулина
    трохи дрібної вермішелі
    1 ст. л. вершкового масла
    зелень, сіль
    майонез або сметана
    2,5 л води

    Приготування:

    У каструлю влити воду, додати картоплю, нарізану дрібними кубиками.
    Цибулю з серцями обсмажити 3 хвилини на сильному вогні. 
    Моркву натерти на терці.
    В останню чергу додати вермишель, сіль.
    Готовий суп розлити по тарілках, в кожну покласти трохи зелені. За бажанням додати майонез або сметану.

    Перші страви | Переглядів: 1165 | Додав: slav4uk | Дата: 19.03.2011 | Коментарі (0)

    Склад:

    1 стегенце куряче (в мене був шматочок телятини)
    4-5 картоплин
    2 морквини
    2 цибулини
    150 г пшона
    2 яйця
    сало - маленький шматочок або інший жир 1-2ст. л.

    Приготування:

    Зварити бульйон, вийняти м'ясо, розділити на маленькі шматочки і відправити назад. Посолити за смаком. Картоплю ріжемо кубиками і кидаємо в киплячий бульйон. Поки картопля вариться, робимо засмажку. На салі або на іншому жирі підсмажуємо натерту моркву і дрібно нарізану цибулю. Пшоно промиваємо і засипаємо в каструлю. Потім додаємо туди засмажку і варимо до готовності пшона. Коли все готово, беремо 2 яйця, розбиваємо їх у мисочку, розбовтуємо виделкою і виливаємо тоненькою цівкою в киплячий суп. Все. Якщо є копченості, їх можна трохи додати. У цей суп вони добре підходять. І зелень не завадить.

    Перші страви | Переглядів: 1701 | Додав: slav4uk | Дата: 19.03.2011 | Коментарі (0)

    Склад:
       3 плавлені сирки "Дружба";
       400г шампіньйонів;
       1 велика цибулина;
       3 середні морквини;
       5-6 картоплин;
       Сіль;
       Перець;
       Лавровий лист;
       Зелень.

    Приготування:
       У 3 літри холодної води додати потерті на грубій тертці сирки і порізану цибулину. Коли сирок розвариться і вода закипить, додати покраяної картоплі. Поки все це закипає, на сковороді тушкуємо натерті на грубій тертці моркву. Якщо морква готова, додайте порізані печериці й тушкуйте все разом на невеликому вогні 20 хвилин.
       Після того, як звариться картопля і стушкуються печериці з морквою, з'єднайте все разом, посоліть, поперчіть, додайте 2 лаврових листки і потримайте на вогні 2-3 хвилини. Перед подачею притрусіть зеленню.
    Перші страви | Переглядів: 2854 | Додав: slav4uk | Дата: 11.09.2010 | Коментарі (0)

    Склад:
      Свіжий огірок середнього розміру;
      Столова ложка сметани;
      50г томатного соку;
      Дрібка чорного меленого перцю;
      Сіль до смаку.

    Приготування:
      Огірок оббирають, виймають середину, краять на кубики і варять у невеликій кількості води, доки він не зм'якне. Потім заливають гарячою водою, кип'ятять, додають усі вказані складники. Перед вживанням остуджують в холодильнику.
    Перші страви | Переглядів: 1462 | Додав: slav4uk | Дата: 26.08.2010 | Коментарі (0)

    Склад:
      2 морквини;
      2 корені петрушки;
      Корінь селери;
      Цибулина;
      Помідор;
      50 г олії або масла;
      Зубчик часнику;
      1 л води;
      Зелень петрушки;
      Сіль до смаку.
    Перші страви | Переглядів: 1402 | Додав: slav4uk | Дата: 25.08.2010 | Коментарі (0)