Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
У категорії матеріалів: 10 Показано матеріалів: 1-10 |
|
Сортувати по:
Даті ·
Назві ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 1,5 кг,
морква - 0,5 кг,
цибуля - 300 г,
лісові гриби - 450-500 г,
томатний соус - 200 мл,
олія - 180 мл,
сіль - 1,25 ст. ложки,
цукор - 2,5 ст. ложки,
оцет (9 %) - 2 ст. ложки,
чорний мелений перець і лавровий лист за смаком. |
Необхідні продукти:
яловичина (м'якоть) - 200 г
шинка - 100 г
сосиски - 100 г
цибуля ріпчаста - 90 г
картопля - 150 г
огірки солоні - 80 г.
бульйон м'ясний - 800 мл.
паста томатна - 2 ст.л
масло вершкове - 2 ст.л
сметана - 4 ст.л
петрушка - 4 гілочки
лист лавровий - 2 шт.
перець чорний (горошком) - на смак
сіль - за смаком
оливки (10 шт. за смаком) |
Інградієнти:
цвітна капуста:1-качан
морква:1-шт
картполя:4-шт
цибуля:2-шт
помідори:2-шт
яйця:1-шт
фарш змішаний:500-г
зелень
приправи за смаком
Спосіб приготування:
1. Для початку приготуємо продукти для смачного супу з фрикадельками!
2. Поставимо каструльку на вогонь.
3. Насипаємо туди ложечку солі.
4. І лавровий перець.
5. І перець горошком.
6. Почистимо картоплю і поріжемо кубиками.
7. Поріжемо цибулю.
8. Одну порізану цибулину додамо у фарш, туди ж розбиваємо яйце. Додаємо спеції. Перемішуємо.
9. Наливаємо в сковорідку трохи олії і підсмажуємо другу цибулину.
10. Морквину тремо на крупній тертці і додаємо до цибулі.
11. Як тільки вода закипить, покладемо туди нашу картопельку.
12. В цей час нам потрібно зняти шкірку з помідорів і дрібно їх порізати. Є маленький секрет, щоб шкірка добре знімалася, потрібно покласти їх в киплячу воду на півтори-дві хвилинки. Ось і вся таємниця. В нашому випадку, помідори ми помили, так що можна їх опустити прямо в каструлю.
13. Очищені і порізані помідори додамо до моркви і цибулі.
14. З нашого фаршу формуємо в руках невеликі грудочки - наші майбутні фрикадельки і обережно опускаємо їх у каструлю.
15. Через 5-10 хвилин додаємо розібрану на суцвіття цвітну капусту. В суп кидати її стільки - скільки захочеться. До речі порада - її завжди можна замінити звичайною білокочанною.
16. Ще через 5 хвилин додати туди цибулю, моркву та помідори зі сковорідки.
17. І через 10 хвилинок чудовий супчик готовий! Розлити в тарілочки, прикрасити свіжою зеленню та подавати!
18. Є ще варіант - додати майонезу або сметанки, смак стане трохи ніжнішим. |
Необхідні продукти:
курка - 400 г
морква - 1 шт.
цибуля - 1 шт.
петрушка (корінь) - 1 шт.
селера (корінь) - 1 шт.
петрушка або кріп - 2-3 гілочки
перець чорний горошком - 2-3 шт.
сіль - за смаком
Для локшини -
яйце - 2 шт.
борошно - 0,5 склянки
Спосіб приготування:
Розпочати приготування страви необхідно з курячого бульйону. Для цього можна взяти або цілу курку, чи, для більш швидкого приготування, нарізати її на порційні частини. Курку промити, покласти у глибоку каструлю і, заливши холодною водою, поставити на сильний вогонь.
Як тільки вода закипить, зменшити нагрів і варити бульйон на повільному вогні. Піну знімати по мірі її появи до повної готовності птиці. Зварену курку витягнути з каструлі, а сам бульйон процідити.
А поки бульйон вариться, Ви можете зайнятись приготуванням локшини: просіяти борошно і викласти гіркою на дошку або на чистий стіл, зробити в муці поглиблення і влити туди яйця, трошки посолити. Замісити круте тісто і відкласти його на 20-30 хвилин. Потім його дуже тонко розкачати, періодично посипаючи борошном. Дати підсушитись протягом 10-15 хвилин. Акуратно згорнути тісто в рулет і дуже тонко його нарізати. Нарізану локшину підсушити в гарячій духовці на протязі близько 10 хвилин.
Моркву, коріння петрушки та селери очистити, нарізати соломкою і викласти на сковороду, з розтопленим маслом. Ріпчасту цибулю очистити і дрібно нарізати, додати до обсмаженою коріння, перемішати і обсмажити до золотистої скоринки.
Проціджений бульйон довести до кипіння, додати обсмажені коріння, чорний перець горошком і прокип'ятити протягом 5 хвилин на середньому вогні.
Додати в бульйон підсушену локшину, перемішати, довести до кипіння і варити 6-8 хвилин на середньому вогні.
У готовий суп покласти порційні шматки курки і прикрасити дрібно посіченою зеленню петрушки або кропу. |
Склад: 200 г картоплі 100 г бобів (квасоля, горох) 2 морква 1 корінь петрушки 1 цибулина 2 ст. л. вершкового масла, сіль
Приготування: Квасолю промити, залити холодною водою (250 г) і в закритому посуді поступово нагрівати до кипіння (за цей час квасоля набубнявіє) Варити при слабкому кипінні приблизно годину. Моркву і петрушку нарізати дрібними кубиками, цибулю подрібнити і все разом спассерувати з жиром. У підготовлену квасолю влити гарячий бульйон, покласти картоплю, пассеровані овочі, і варити 15-20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення варіння суп посолити. |
Склад: 200 г курячих сердець
4 картоплини
1 морква
1 цибулина
трохи дрібної вермішелі
1 ст. л. вершкового масла
зелень, сіль
майонез або сметана
2,5 л води
Приготування: У каструлю влити воду, додати картоплю, нарізану дрібними кубиками. Цибулю з серцями обсмажити 3 хвилини на сильному вогні. Моркву натерти на терці. В останню чергу додати вермишель, сіль. Готовий суп розлити по тарілках, в кожну покласти трохи зелені. За бажанням додати майонез або сметану. |
Склад: 1 стегенце куряче (в мене був шматочок телятини) 4-5 картоплин 2 морквини 2 цибулини 150 г пшона 2 яйця сало - маленький шматочок або інший жир 1-2ст. л.
Приготування: Зварити бульйон, вийняти м'ясо, розділити на маленькі шматочки і відправити назад. Посолити за смаком. Картоплю ріжемо кубиками і кидаємо в киплячий бульйон. Поки картопля вариться, робимо засмажку. На салі або на іншому жирі підсмажуємо натерту моркву і дрібно нарізану цибулю. Пшоно промиваємо і засипаємо в каструлю. Потім додаємо туди засмажку і варимо до готовності пшона. Коли все готово, беремо 2 яйця, розбиваємо їх у мисочку, розбовтуємо виделкою і виливаємо тоненькою цівкою в киплячий суп. Все. Якщо є копченості, їх можна трохи додати. У цей суп вони добре підходять. І зелень не завадить. |
Склад: 3 плавлені сирки "Дружба"; 400г шампіньйонів; 1 велика цибулина; 3 середні морквини; 5-6 картоплин; Сіль; Перець; Лавровий лист; Зелень.
Приготування: У 3 літри холодної води додати потерті на грубій тертці сирки і порізану цибулину. Коли сирок розвариться і вода закипить, додати покраяної картоплі. Поки все це закипає, на сковороді тушкуємо натерті на грубій тертці моркву. Якщо морква готова, додайте порізані печериці й тушкуйте все разом на невеликому вогні 20 хвилин. Після того, як звариться картопля і стушкуються печериці з морквою, з'єднайте все разом, посоліть, поперчіть, додайте 2 лаврових листки і потримайте на вогні 2-3 хвилини. Перед подачею притрусіть зеленню. |
Склад: Свіжий огірок середнього розміру; Столова ложка сметани; 50г томатного соку; Дрібка чорного меленого перцю; Сіль до смаку.
Приготування: Огірок оббирають, виймають середину, краять на кубики і варять у невеликій кількості води, доки він не зм'якне. Потім заливають гарячою водою, кип'ятять, додають усі вказані складники. Перед вживанням остуджують в холодильнику. |
Склад: 2 морквини; 2 корені петрушки; Корінь селери; Цибулина; Помідор; 50 г олії або масла; Зубчик часнику; 1 л води; Зелень петрушки; Сіль до смаку. |
|