інгредієнти:
● 100 гр. вершкового масла
● Стакан борошна
● Стакан води ( 250 мл)
● Чверть чайної ложечки солі
● 4 яйця
Для крему візьмемо
● Половину банки згущеного молока
● 200 гр. вершкового масла
Приготування:
1 . Налийте воду в невелику каструльку , додайте масло і сіль. Зачекайте поки вода закипить , зніміть з вогню і відразу ж всипте склянку борошна. Швидко – швидко розмішайте , щоб тісто стало однорідним , що не приставало до стінок і денця . Коли мука добре втрутитися, тісто виходить дуже м’яким і збирається в кульку. Нехай воно залишається в каструлі і остигає. У злегка остигле тісто по одному вбивайте яйця і після кожного яйця добре вимішуйте тісто ложкою або дерев’яною лопаткою.
2 . Духовка вже повинна бути розігріта до 200 градусів. За допомогою двох чайних ложечок викладіть на деко кульки на великій відстані один від іншого. Якщо є кондитерський мішок – видавлюйте смужки , тоді заварні тістечка вийдуть і смачними , і красивими. Випікайте 10 хвилин , потім зменшіть температуру до 180 градусів і потримайте ще хвилин 15 – 20. Коли тістечка трохи підрум’яняться , дістаньте їх , дайте охолонути. Потім начините кремом.
3 . Заварне тістечко можна зробити з будь-яким кремом , наприклад , таким : збийте м’яке вершкове масло міксером до білого і поступово вливайте згущене молоко. Збивайте крем поки він не стане однорідним і повітряним.
4 . Наповніть заварні тістечка кремом за допомогою кондитерського шприца або просто зріжте у тістечка верх і покладіть усередину пару ложечок крему.
|