Інгредієнти:
8 середніх за розміром картоплин
100 гр. будь-якого твердого сиру
100 гр. нежирної шинки
8 чайних ложок вершкового масла
4 зубчики часнику
зелень петрушки і кропу
листя салату і сіль за смаком
Приготування:
1 . Картопля перед запіканням необхідно очистити і зрізати один кінець , для того чтобикартофель тримався вертикально. Потім картоплю вертикально надрізаємо по всій довжині. Таких надрізів потрібно зробити 8-9 на кожній картоплині .
2 . Шинку нарізаємо пластинами розміром з висоту надрізів на картоплі . Часник очистити і продавити давілкой . Після цього кожну надрізану картофелену солимо , перчимо , посипаємо продавленим часником.
3 . У кожен надріз в картоплі укладаємо пластинку шинки . Потім поливаємо кожен картопля розтопленим вершковим маслом. Одну чайну ложечку на одну картофелену .
4 . Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Кожну картофелену загортаємо в фольгу. Укладаємо на деко і ставимо в духовку на 45 хвилин. Після приготування фольгу розгортаємо , картопля укладаємо на тарілки прикрашені зеленню і листям салату. Посипаємо гарячу картоплю натертим сиром.
|