Інгредієнти:
4 великі-превеликі картоплини
150 г шинки (грудинки, шийки ...)
150 г твердого сиру
вершкове масло
майонез або сметана.
Спосіб приготування:
Картоплю помити і варити в мундирі близько 10 хвилин після закипання води. Кожну картоплину загорнути окремо у фольгу і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 30 хвилин.
Шинку нарізати дрібними шматочками, змішати з натертим сиром, заправити сметаною або майонезом. Можна додати свіжу зелень, добре підійде кріп або зелену цибулю.
Дістати картоплю з духовки. Розгорнути фольгу, але картоплю з неї не виймати. Розрізати картоплю навпіл, але не дорізати до кінця, і "розкрити" її, розклавши на 2 половинки.
Зробити ножем у всій картоплі прорізи, посолити, щедро додати вершкового масла. Викласти в кожну картоплю по великій ложці сирної суміші.
Подавати і їсти картоплю по-похідному: прямо у фользі класти на тарілку і їсти вилочками.
|